De Roever Management & Consultancy

A Wealth of Knowledge
 

Jeroen de Roever

 

Jeroen de Roever heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende leidinggevende, operationele, management en consultancy functies in de sport, evenementen organisatie, non-profit en algemeen management. Jeroen studeerde Bedrijfs- en Internationaal Recht aan de Universiteit Leiden en Mass Communications aan de University of San Francisco. Hij werkte kort voor 1 van de big five advocatenkantoren maar kwam erachter dat hij beter tot zijn recht kwam in meer dynamische omgevingen en maakte de overstap naar Ajax Travel & Events, waar hij zijn eerste schreden in de sport- en event organisatie zette. Na 3 jaar Ajax Travel & Events maakte hij de overstap naar de ATPi Group waar hij verschillende functies bekleedde. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de ticketing, hospitality, reizen, evenementen en verschillende grote advies trajecten. Hij werkt onder andere aan grote (internationale) evenementen zoals meerdere Olympische Spelen, UEFA European Championships & Champions League, FIFA World Cup, de Volvo Ocean Race. Daarbij werkte hij voor bedrijven als Heineken, ABN AMRO, Volkswagen, EY, Randstad, Adidas, Atos Origin en verschillende nationale en internationale sport (o.a. het IOC, de UEFA, NOC-NSF, AJAX, de Euro Hockey League) en evenementen organisaties (MOJO, Amsterdam ArenA) 

Daarnaast werkt Jeroen onder andere voor verschillende overheden en stichtingen, waaronder Huis voor Ontmoeting en Inspiratie De Nieuwe Poort, een snel groeiende non-profit organisatie, waar hij waardevolle ervaring opdeed in de wereld van de non-profit.  

Jeroen zijn expertise ligt in advisering over, en uitvoering van, (grote) management vraagstukken zoals het opzetten en strategisch vormgeven van businessmodellen en evenementen, inrichten ticketing systemen, inrichting en uitvoer van hospitality-trajecten, onderhandelingen, sales en verkoop van tickets/hospitality en andere event gerelateerde producten, event aansturing, reizen en reisconcepten (inclusief accommodatie vraagstukken) en activatie voor grote merken. Daarnaast heeft Jeroen zich ontwikkeld tot brede algemeen (interim)manager met een oog voor mensen en targets. Zijn interim jobs worden gekenmerkt door het managen van grote veranderingsprocessen en het (aan)brengen van structuur en groei binnen grote en kleine organisaties. Zijn ervaring is waardevol voor een breed scala aan bedrijven zowel binnen als buiten de sport en non-profit wereld. 

Jeroen is 39 jaar en woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Heemstede. Hij is een actief wielrenner en voetballer en is daarnaast actief op de golf- en tennisbaan.

Jeroen over zijn loopbaan: "In mijn loopbaan heb ik mij bewust breed ontwikkeld en niet de conventionele route gekozen. Ik geloof erg in leren van anderen, maar ook in leren door nieuwe situaties op te zoeken. Door dit inzicht te volgen, ben ik op plaatsen terecht gekomen die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden en heb ik dingen geleerd die je in een ander, meer voor de hand liggend, carrièrepad niet snel zou meekrijgen. Het heeft mij in de gelegenheid gesteld mij te ontwikkelen tot een innovatief, creatief en geordend persoon en tot een toegewijde strategische people-manager die dingen gedaan krijgt. Iemand die graag met mensen werkt, naar de toekomst kijkt, makkelijk een visie ontwikkelt en deze visie binnen een organisatie op een gestructureerde wijze ten uitvoer kan brengen."